Stuur naar een bekende

Wat is de Energiescan Overijssel?

U als ondernemer kan gemakkelijk energie én geld besparen.  Met een energiescan komt een onafhankelijke energie adviseur bij uw bedrijf en adviseert u over mogelijke maatregelen. Treft u energiebezuinigingsmaatregelen die zijn geadviseerd in de scan? Dan krijgt u, tot een maximum van €2.500, de investeringen vergoed én tot een maximum van €400 de kosten van de energiescan.

De energiescan is een onderzoek waarbij het energieverbruik van uw onderneming overzichtelijk en snel in kaart wordt gebracht. U ziet direct hoeveel u kunt besparen op o.a. verlichting, verwarming en koeling. Daarbij wordt een praktisch advies gegeven hoe u snel – zonder al te ingrijpende vervangingen – energie (en dus geld!) kunt besparen. Naar aanleiding van het onderzoek ontvangt u een persoonlijk rapport met daarin uw energieverbruik, een benchmarkoverzicht (een vergelijking van uw energieverbruik met andere bedrijven binnen uw branche) en voor u relevante energiebesparende maatregelen.

Wilt u alvast weten wat uw verbruik is in relatie tot een koploper uit uw branche en het landelijk branchegemiddelde, doe dan de korte scan die hiernaast staat weergegeven. Ook kunt u kijken bij het tabblad besparingstips voor digitale scans op het gebied van perslucht, verlichting en bijv. duurzame energie.

Voor een uitgebreid en onderbouwd advies dat is toegespitst op uw eigen situatie, adviseren wij u de een energiescan aan te vragen bij een gekwalificeerde adviseur. deze kunt u herkennen door bijvoorbeeld een Fedec, EPA-U, BREAM of GPR certificaat. Vraag hiernaar bij uw adviseur!